Раница със защита от кражба - какво означава това?

Раница със защита от кражба - какво означава това? />

09/02/2021

Имате ли раница? За какво я използвате? Какви неща събирате в нея? Използвате ли раница или друг тип аксесоар за лесното пренасяне на личните си вещи по време на пътуване?
Раници или чанта през рамо или за кръст се използват предимно при пътуване – за ръчен багаж, в самолет, автобус, влак, за ходене на работа, при спортуване.
Ако и вие сте като повечето хора, то най-вероятно в нея събирате вещи, които имат някаква стойност – смартфон, лаптоп, портфейл, лични документи, слушалки, камера, дрехи, тефтери, обувки и тн. 
Въпреки, че тези ценности могат да бъдат необходими за приятно пътуване, те също са много изкусителни за крадци и обирджии, които лесно биха могли да съберат сума, открадвайки съдържанието от раницата.

Всеки от нас е забелязал пътувайки в градски транспорт, летище, автогари, групи от хора със съмнителен вид събиращи се и оглеждащи преминаващите. Тези хора очакват само подходяща възможност, за да се доберат до нечий чужди вещи. Те стават все по-изобретателни и се възползват от всеки един момент, за да откраднат или пребъркат някоя раница, знаейки, че вътре ще намери нещо ценно и с висока стойност. Най-честите обири се случват в тоалетни, редейки се на опашка пред някоя лафка, или администрация, а най-примамливи са децата, на които лесно може да се открадне вниманието.
Със сигурност ви се е случвало да станете свидетел или да разберете от познати, телевизия, интернет за откраднати лични вещи на именно такъв тип места – където има движение на хора и всички са забързани в различни посоки.

Данните сочат, че средно годишно се регистрират около 10 000 дребни кражби в страната ни, но можете да си представите колко в действителност е техният брой, тъй като не всеки случай бива съобщен в полиция. Броят на кражбите и обирите в градска среда расте със всяка изминала година с високи темпове. В Европа страните с най-много регистрирани случай са Франция, Испания и Англия.

Ако носите със себе си важни неща и такива с висока стойност, разумно е да вземете няколко допълнителни предпазни мерки, за да ги направите по-малко достъпни за всякакви недоброжелатели, с които може да имате нещастието да се срещнете по пътя.
За вашето спокойствие и комфорт, нашите СМАРТ раници имат различни екстри за защита от кражба или „anti theft“. По-долу можете да се запознаете с всяка една отблизо:

3D design

Това е специален джоб, на който ципът се намира от страната на гърба и само вие имате достъп до него. Това е и основното поделение на самата раница. В зависимост от модела раница, вътре има различни прегради – за лаптоп, документи, и малки джобове за лични вещи. По този начин вие може лесно да организирате багажа си, и бързо да намирате нужните вещи ако ви потрябват. 

Гърбът на раниците, имащи тази функция е изключително удобен за носене, има допълнителен плат, който омекотява и е създаден от дишаща материя, за да избегнете запарване на гърба.

Вградена ключалка за цип

Тя служи за заключване на ципа, когато раницата е затворена. Механизмът е лесен и много удобен – единствено трябва да въведете специален код от цифри,  който само вие знаете, за да отключите ципа. По този начин, само вие бихте могли да отворите раницата и да имате достъп до съдържанието. 
Самото заключване е само когато ципът се постави в определена за това ключалка, така че не е необходимо да въвеждате кода всеки път, а само когато сте на път или на съмнително място. Можете сами да определяте каква ще е паролата за отключване, и да я сменяте всеки път за ваша сигурност.
Раниците, имащи тази функция съдържат и друг специален механизъм, като по-малък ключ, служещ за отваряне на раницата от летищните власти без да разбиват основното заключване.На всяко летище, служителите имат право да отварят и преглеждат багажа да пътуващите за рутинна проверка, Ако това се случи на вас, само те единствено биха могли да я отворят и да запазят раницата здрава. Това е допълнително удобство, което би ви спестило доста неприятности и неудобни ситуации по време на път.

Външна ключалка 

Раниците с допълнителна ключалка, също са подходящи за пътуване и осигуряват вашата сигурност. С тази допълнителна принадлежност, можете да заключите раницата, където е възможно, или дори да заключите самият цип. Така ако трябва да оставите багажа си дори и за 5 минути без надзор, можете да бъдете спокойни, че никой не би могъл да я вземе.Кодът се въвежда и запаметява и само вие можете да го отворите и да имате достъп.Можете да бъдете спокойни, че където и да оставите раницата – на седалката до вас, в чакалня, в багажник на автобус, влак, тя ще бъде винаги там.

Разтягаща се ключалка

Друг вид вградена функция за защита от кражба е ключалка - част от самата раница със специално разтягащо се въженце . Това наподобява механизмите за заключване на велосипеди. 
Заключването става много бързо и лесно – само трябва да разтегнете въжето и да щракнете ключа на избраното от вас място. Само вие бихте могли да го отключите с комбинацията от цифри, която преди това сте задали.
По този начин можете да бъдете спокойни, че където и да оставите раницата – на седалката до вас, в чакалня, в багажник на автобус, влак, тя ще бъде винаги там.

Ако вие и вашето семейство пътувате често с раници – за работа, екскурзия, спорт, и искате да бъдете спокойни и сигурни, и да предпазите вашите вещи, може да разгледате нашите предложения от продукти. В случаи, че имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас за още информация.