Как да си изберем подходяща раница?

Как да си изберем подходяща раница? />

03/06/2020

    Може да се каже, че раницата е най-добрият приятел за туристите и изобщо активните хора, които обичат спортовете и отдиха на открито.  Също така раниците се носят от работещи хора, събирайки вътре всички необходими неща – документи, папки, лаптоп. 

Друго приложение на раниците е в училище. Деца, ученици, студенти и учители също използват раница поради удобството й на носене и практичността.В днешно време с раница се пътува и на далечни разстояния – много туристи пътуват в страната и чужбина с авиокомпании, като избират да носят със себе си т.н. „ръчен багаж“. Именно за това най-удобния начин за пренасяне на повече неща е точно раницата, с която можеш  да извървиш много километри носейки ги на гръб.

Не на последно място, раницата е също моден аксесоар и допълва всяка една визия. На пазара има все по-практични и различни типове раници, които предлагат възможност за всякакви модни комбинации, допълващи всеки стил. От всички предложения, как ние да изберем подходящата раница. Отговорът не е еднозначен, защото всичко зависи от това за какво е необходима съответната раница и какво трябва да е нейното приложение, какви нужди ще трябва да посрещне. 

Отдолу сме събрали няколко характеристики, които могат да улеснят вашият избор:

        Материал 

        В зависимост дали избирате раница за спорт, работа/училище или пътуване е необходимо да изберете раница от висококачествени материали. Ако целта е раница за туризъм и спорт е нужно, тя да бъде водоустойчива, за да бъде употребявана дори и в лоши климатични условия. 

Много от нашите СМАРТ раници са изработени от водоустойчиви материали: 

Ако искаме раница за пътуване, тогава ще търсим такава, която да е  здрава, с надеждни ципове и презрамки за да можем да събираме повече багаж в нея. Може да разгледате нашите предложения тук: 

При избора на раница за работа, главният критерии би бил външният вид. Тогава бихме се спрели на стилна раница с изчистен дизайн. Нашето предложение тук е раница, която може да се носи по 4 различни начина – на гърба, през рамо, и в ръка:

Важно също е раницата да бъде надеждна и сигурна, а именно такива осигуряваща защита от кражба – със специален код за отваряне и скрит цип за отваряне.По този начин ще се гарантира вашето спокойствие, както по време на пътуванeто ви, така и  на препълнени места като в метро или градски транспорт. 

    Размер

    Един от най-често задаваните въпроси е свързан с размера на раница. Истината е, че въпросът с вместимостта е относителен и строго индивидуален. Това, което наистина има значние, е раницата да е съобразена с нейното приложение. За една туристическа раница е необходимо тя да бъде достатъчно голяма, за да събере колкото може повече неща.

SmartBag предлага мултифункционална раница, която се носи и като ръчен сак за още повече място за вашите вещи. 

Важно нещо тук е също така вътрешните разделения и джобове. Много по-лесно и удобно би било, ако тя съдържа подходящи отделения – например за вода, обувки, за да организираме нашите вещи и да бъде лесно и бързо изваждането на някакъв необходим предмет. За ученическите и бизнес раници е необходимо, тя да може да събира лаптоп,документи и други в добър вид.

Екстри

Раниците, които се предлагат са все по-модерни, с различна големина и форма имащи всякакви екстри. Както посочихме по-горе, най-добре е да определим какво точно ни е нужно да има една раница и тогава да подходим към купуване. Като допълнителна екстра, ние можем да избираме, дали тя да бъде водоустойчива, да има повече допълнителни джобове – за вода, чадър, обувки. 

На всички ни се случва да излезнем навън и да не сме успели да заредим телефона си.За да решим този проблем, ние Ви предлагаме още една допълнителна функция към всички наши раници – възможност за зареждане на телефон чрез USB кабел.Всичко става много лесно само трябва включите телефона си в специално обособения за това кабел, който е свързан към вашата раница.

Има много критерии по които да се водим когато избираме раница. Главното нещо е да определим за какво ще ни служи и за къде ни трябва – за туризъм, за планина, работа или просто искаме да съберем нещата си в една чанта. Какъвто и начин за избор на раница да изберете най-важното все пак е тя да бъде най-удобно и практична за вас.