4 съвета, как да изберем подарък за коледа + бонус

4 съвета, как да изберем подарък за коледа + бонус />

И ето, че коледните празници чукат на вратата. Всяка година с наближаването на Коледа идва и дилемата, какво да подарим на близките си: оригинални коледни подаръци ръчна изработка, изработени от рециклирани материали или по-изискани такива? Нещо типично коледно или друго, което няма нищо общо? Нещо практично или нещо, което ще ни остане за спомен?
Всяка година решението на този проблем става все по-трудно, тъй като се опитваме хем да бъдем креативни, хем да подарим някаква стойност за своите близки.
Спестяваме време от обикалянето на претъпкани молове и търговски вериги. Именно през този период от годината всеки знае, че в магазините цари голям хаос и големи опашки, а възможността да се добереш желаният продукт от теб в подходящ размер и модел е малка.
Ще се опитаме да ви дадем някои полезни съвети, за това, как да изберем перфектния подарък за любимите хора, без да губим времето си, обикаляйки в претъпканите молове.

Съвет номер 1: Не чакайте последния момент!

Всяка година, стремейки се да изберем „перфектния“ подарък, си казваме че винаги има време до Коледа и оставаме избора в последните часове преди Коледната нощ. Истината е, че вместо да се възползваме от оферти и намаления, ние се сблъскваме с повече хора в търговските центрове, които също като нас решават да оставят покупките за накрая.
В желанието си да изберем нещо наистина практично и да зарадваме своите близки, в последния момент ние се втурваме в бързане и действаме нерациално, като закупуваме неща, съвсем различни от първоначалния ни план или такива, които надхвърлят бюджета ни.

Съвет номер 2: Направете план!

Хаотичното обикаляне рядко води до положителни резултати или до такива, които да ви удовлетворяват напълно. Избирате нещо от паника и страх, че ще останете без подарък за любимия човек. Точно поради тези причини преди да излезете, ако ще пазарувате по магазини: седнете и помислете на кого, какво искате да купите, или поне в каква насока. Направете списък, ако трябва.

Съвет номер 3: Опаковайте красиво и коледно самите подаръци!

Дори и да се казва, че опаковката не е важна, в случая с подаръците не е точно така. Красивата опаковка винаги допринася за по-голямо удоволствие и показва старание от ваша страна! Така че може да купите и сами опаковъчна хартия и да развихрите въображението си. Ако не ви бива в тези неща, накарайте друг да го направи вместо вас. 

Съвет номер 4: Обмислете от какво имат нужда вашите близки!

Преди да преровим света в търсене на най-оригиналния или нашумял коледен подарък, обаче, нека спрем за момент, за да помислим дали всъщност това, което търсим не се харесва повече на нас, отколкото на получателя. Трябва да опитаме да се съсредоточим върху личността на човека, върху неговите вкусове. За всеки човек е достатъчно просто да улучим правилния коледен подарък. Не е нужно, нито да е най-скъпият, нито най-новият. Опитайте се да изведете един критерии за избор, а не да се опитвате да задоволите повече нужди.
Помислете на какво се радва най-много този човек и ако няма общо с Коледа, може да добавите коледен дух чрез опаковането на подаръка или чрез коледен елемент.

Бонус съвет от Смартбаг: Поръчайте подаръците по интернет

Както вече споменахме, опитвайки се да изберем коледен подарък за своите приятели и роднини, в много от случайте накрая почваме да вършим необмислени действия и съжаляваме за покупките си. 
Впредвид огромното разнообразие от продукти, предлагащи се вече и онлайн, ние ви съветваме да поръчвате подаръците по интернет. 
Тази година обстоятелствата са и такива, че нямаме възможност да отидем в някой търговски център и ако сме решили да пазаруваме от физически магазини подаръци за всички, бихме изгубили доста време обикаляйки от едно място на друго. Предимствата на пазаруването онлайн са много:

  • разнообразие от продукти - имате по-голям избор от продукти, които не се предлагат в конкретния магазин/град.
  • не се налага предвижването от едно място на друго - за да вземем различни продукти, понякога трябва да посетим различни магазини, които може да не са на същата улица, дори квартал.
  • може да сравнявате предимствата и недостатъците на всеки продукт.
  • получавате най-добрата оферта – може да изберете подарък на по-ниска цена.
  • възможност за доставка до дома - това е едно от най-големите предимства, защото не се налага излизате навън при минусови температури.
  • лесно и бързо връщане - всеки онлайн магазин предлага връщане или замяна на стоката в определен срок, ако закупеният продукт не ви харесва. По този начин ще сте сигурни, че сте избрали най-добрият подарък.
  • пестите време – не губите време в обикаляне по магазините и редене по опашките.
  • спестявате пари - обикалянето по многобройните магазини ни предразполага да правим необмислени покупки и да харчим повече като забравяме за какво сме отишли - подарък, и си тръгваме с куп неща, като дори сме надхвърлили бюджета си.
  • купуването на точно това, което желаете - възможността да се доберете до желаният продукт в подходящ размер и модел и цвят е малка и понякога се налага да посетите друг магазин от дадена верига.
  • прекарвате повече време с Вашето семейство – Коледа е именно празника, на който да прекарате повече време с вашите семейства.