10 прости съвета, които да ви гарантират безпроблемно пътуване

10 прости съвета, които да ви гарантират безпроблемно пътуване />

10/03/2021

Откриването на нови непознати места, независимо дали са в родната страна или в чужбина е забавление, в което всяка година се впускат стотици хора. За семействата пътуванията са още по-ценни, защото позволяват на родителите да предложат на децата си нови преживявания и емоции. Въпреки това, с всички предимства на пътуването идват и някои стресови фактори, които могат да възпрепятстват ваканцията на почти всеки.
Предлагаме ви 10 съвета, за това как да услесните вашето пътуване и да му се насладите докрай:

1. Търсене полети чрез Инкогнито браузера (Private Browsing)

Всички ние имаме фиксиран бюджет за пътуванията си и решенията ни са зависими от това. Следователно, ако искате да се възползвате от най-добрите предложения за цена за билет за самолет трябва да следвате това правило.
Цените на полетите се променят често и някои туристически сайтове могат да проследяват това, което гледате онлайн, и съответно да повишат цените. Това означава, че ако посетите сайта повече от веднъж, може да намерите по-висока цена. Включването на „Инконгнито браузър“ за търсене на по-евтини полети е начин да избегнете този капан.

2. Подредете правилно куфара си

Добрите умения в опаковането биха могли да ви спасят и да не се налага да плащате за допълнителен куфар.
Един от най-простите, но ефективни хакове за пътуване, който съществува е да свиете дрехите си на ролка. Това ще спести един тон пространство и така ще имате повече място.
Научете се да навивате дрехите си, да опаковате колана в ризата си, да избирате разумно тоалетите си и да носите само това, от което имате нужда. Знаем, че изкушението да опаковате всичко преди пътуване е наистина непобедимо, но този път опитайте да се убедите, че не ви трябват десет връхни дрехи за двудневно пътуване. Също така, имайте предвид, че никога не оставяйте опаковката за последния момент!

3. Винаги носете с вас преносимо зарядно (Power Bank)

В днешните времена телефонът ви е ваш приятел, водач, наставник и личен източник на забавление. Вашето устройство със сигурност би ми помогнало за намиране на адрес на хотел/спирка, за проверка на разписание, телефонно обаждане и др. Само си представете сценаря ако телефонът ви няма батерия и нямате възможност да го заредите.
Това със сигурност би ви създало големи неприятности още в самото начало на вашето пътуване. Именно за това трябва двинаги носете със себе си преносимо зарядно устройство, което е заредно разбира се.

4. Сложете разпознаващ аксесоар на вашият куфар


Ако пътувате с повече багаж, нашият съвет е да добавите малък аксесоар към всяка раница/куфар. Напълно възможно е в голямата блъсканица на летищата и гарите да изгубите чантата си за секунда. Освен това може да се окажете не единствен със същият такъв модел. За да си спестите главоблъсканицата от това, да размените с някой друг личния ви багаж, можете просто да залепите някой стикер, да сложите ключодържател на ципа, или да закачите шал на дръжката. Така не само ще се отличава, но и ще изглежда уникално.

5. Уверете се, че имате снимка на паспорта ви на телефона

Ще благодарите на себе си, ако някога станете жертва на кражба или загуба и преди това сте си направили екранна снимка на всички потвърждения за пътуване. Ако сте резервирали полети, автобуси или влакове, независимо дали сте на телефона, лаптопа или таблета, уверете се, че сте ги скрийнширали, докато имате Wi-Fi или достъп до интернет, за да имате достъп до тях, когато вече не сте свързани.

6. Свалете за Google Maps достъп, когате нямате интернет

Ако не се доверявате на връзката си за данни или знаете, че няма как да използвате интернет (например заради високата цена на услугата в някои държави) винаги можете да опитате да изтеглите Google Maps, така че да можете да го използвате дори когато сте офлайн. Всичко, от което се нуждаете, е достатъчно място за съхранение в телефона ви. Процесът за изтегляне на Google Maps е една проста стъпка - Отидете на картата до областта, която искате да запазите, въведете ‘ok map’ в опцията за търсене и след това натиснете ‘Download’.

7. Използвайте малки разфасовки за вашата козметика

Вместо да взимате големи бутилки и туби за вашата козметика и тоалетни принадлежности като дезодорант, паста за зъби, парфюм, се подгответе предварително като си вземете малки разфасовки. По този начин спестявате както пространство в куфара, така и намалявате теглото му като цяло. Също така носенето на течности, би могло да доведе до допълнителна проверка на багажа ви. Използването именно на такива флакончета, които се продават във всеки магазин ще увеличи шанса да избегнете трескавото прелистване на куфара си пред охраната. А ако планирате да използвате само ръчен багаж, опаковайте течностите си отгоре, за да можете лесно да ги изнесете за проверка.

8. Обменете банкноти и монети в местна валута

Навсякъде по света плащането може да се случва с дебитна карта или с валута като евро или долар. Въпреки това обаче, може точно на вас да се случи, да не приемат този начин на плащане на вашата спирка. За да избегнете тази неловка ситуция е най-добре да се подготвите предварително като обмените дребни банкноти и монети в местна валута. Така си спестявате и допълнителна такса.

9. Носете в ръчния багаж продукти за едноденонощие

Въпреки сигурността на авиокомпаниите, не рядко се случва куфар да бъде загубен. При такава ситуация обикновенно времето за намиране е няколко часа, при което го доставят на посочен адрес. Ако вие сте такъв късметлия, най-добре би било да имате в ръчния си багаж принадлежности, които биха ви спасили за един ден като четка за зъби, тоалетни аксесоари, бельо.

10. Запознайте се предварително с особеностите на вашата дестинация

За вашето спокойство и удобство е нужно да отделите някакво време, за да се запознаете предварително с мястото на което отивате. За целта можете да си направите списък с местата, който искате задължително да посетите и да направите план график за вашият престой. Можете да си отбележите места за ядене, според рейтинг точки. Също така да си определите по какъв начин ще се предвижвате и какъв транспорт бихте използвали веднага щом кацнете на новото място. Така бихте спестили лутането между различни ззабележителности и оползотворили напълно вашето време.

Ако спазвате нашите съвети ние ви гарантираме, че ще насладите изцяло на вашето пътуване, а ако са ви необходими още съвети относно багажа и неговото пренасяне, ние сме насреща.